Μπάσκετ info.gr. Ένας ιστοχώρος αφιερωμένος στο μπάσκετ. Τα πάντα για το Μπάσκετ.

Ελληνικό Μπάσκετ

Πρίν από 25 χρόνια αν χρησιμοποιούσε κάποιος τον όρο Ελληνικό μπάσκετ σε κάποια συζήτηση, μάλλον θα προκαλούσε το ειρωνικό χαμόγελο στους συνομιλητές του. Στο σχολείο πριν ένα δύο χρόνια ήταν που μας είχαν στείλει κάτι φορητές μπασκέτες χωρίς ταμπλό, που τις βάζαμε στο δρόμο μπροστά από το σχολείο και παίζαμε στην άσφαλτο. Τα γήπεδα μπάσκετ ήταν σπάνια. Την πρώτη φορά που πάτησα σε παρκέ κλειστού γυμναστηρίου σε ένα σχολικό πρωτάθλημα, έπαθα πολιτισμικό σόκ.

Όμως τότε ακριβώς είναι που ξεκίνησε να χτίζεται αυτό που θα μπορούσαμε άνετα να ονομάσουμε ελληνικό μπασκετικό θαύμα. Η χρυσή αφετηρία ήταν το 1987 με την κατάκτηση του χρυσού μεταλίου του ευρωπαικού πρωταθλήματος από την Εθνική ομάδα των ανδρών μέσα στο σπίτι μας, στο στάδιο ειρήνης και φιλίας και στην συνέχεια του ασημένιου, δύο χρόνια μετά στη Γιουγκοσλαβία.

Σε αυτά τα 25 χρόνια το ελληνικό μπάσκετ αναπτύχθηκε με μεγάλα άλματα και πάρα πολλοί βοήθησαν ώστε σήμερα μετά από δύο πρωταθλήματα ευρώπης, μια τέταρτη και μια δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και μια πέμτη θέση στους ολυμπιακούς αγώνες να μπορούμε να μιλάμε για ελληνικό μπάσκετ και να φουσκώνουμε από περηφάνια. Με όλα αυτά που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ θα ασχοληθούμε σε αυτές εδώ τις ιστοσελίδες και πιο πολύ με τους ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Ελληνικό Μπάσκετ ανήκει πλέον στις παγκόσμιες μεγάλες δυνάμεις του Μπάσκετ και σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά και σε επίπεδο συλλόγων. Άλλωστε πολλοί Έλληνες παίκτες διακρίνονται εδώ και χρόνια, παίζοντας σε συλλόγους του εξωτερικού.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το www.basketinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο μπάσκετ ή τη καλαθοσφαίριση, αν το προτιμάτε έτσι. Τα πάντα για το μπάσκετ. Μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © ΜΠΑΣΚΕΤ INFO.GR